Paasberg schoolzwemkampioen!

De Paasbergschool uit Oosterbeek heeft zaterdag 25 maart de schoolzwemkampioenschappen gewonnen en heeft de felbegeerde wisselbeker mee naar huis genomen. Het team van De Brugge dat vorig jaar nog had gewonnen werd nu tweede, een van de twee teams van de Airborneschool werd derde. Zeven teams van elk zes kinderen streden om het kampioenschap. Elk team bestaat volgens de regels uit twee kinderen uit groep 3-4, twee kinderen ut groep 5-6 en twee kinderen uit groep 7-8. Maximaal drie kinderen per team mogen een officiële startvergunning hebben via een zwemvereniging. Op deze manier heeft elk team evenveel kans om te winnen. Alle deelnemende kinderen kregen uit handen van NK-deelneemster Anna Janssen van RZC een medaille uitgereikt. Deze medailles zijn vorig jaar ter beschikking gesteld door masterzwemster en voormalig kampioene Karen Wammes.

Maar winnen was duidelijk niet voor iedereen het enige doel. Plezier en spanning waren zeker zo belangrijk. De kinderen zwommen eerst een estafette met hun hele team en daarna legden ze elk nog vier keer een afstand af: 20 en 40 meter rugcrawl en 20 en 40 meter borstcrawl. Slotstuk van de middag was een vlottenrace waar de kinderen per team elkaar op een drijvende mat moesten voortduwen en onderweg allerlei zwemattributen moesten opduiken.

Direct nadat de laatste zwemmers gefinisht waren, kon de einduitslag bekend worden gemaakt. De drie eerste teams mogen op 12 mei mee doen aan de Gelderse schoolzwemkampioenschappen in Oldenzaal. Het team dat daar dan weer als beste weet te presteren, mag uiteindelijk mee doen aan de Nederlandse schoolzwemkampioenschappen!

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*