4 maal goud voor Linde van Duinhoven op regiokampioenschappen

Linde van Duinhoven heeft tijdens het eerste weekend van de Gelderse zwemkampioenschappen maar liefst 4 gouden medailles gehaald. Twee daarvan haalde ze tijdens de estaffetes. Op de 4 x 100 meter vrije slag deed ze dat samen met Anne Jansen, Marjes Butz en Sanne Rodenburg. Op de 4 x 100 wisselslag samen met Sanne Rodenburg, Anna Jansen en Georgette Wortelboer. Op de 100 meter rug en de 50 meter vlinder haalde ze twee individuele gouden plakken. Ze haalde zilver op de 200 meter vrije slag. Een heel mooie prestatie leverde Augusta Koch door op de 400 meter vrije slag een limiet te zwemmen voor de Nederlandse junioren kampioenschappen.

In het medailleklassement staat RZC na het eerste weekend zevende. Andere medailles waren er voor Sanne Rodenburg ( brons, 200 vrije slag), Stijn van Duinhoven (zilver 100 meter vrij), Georgette Wortelboer (brons, 50 school), en er was brons voor debutante Augusta Koch op de 50 meter vlinderslag.

In het weekend van 27 en 28 mei vindt deel twee van de kampioenschappen plaats in Zwembad West in Nijmegen.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*