De Renkumse Zwem- en Poloclub

Over RZC

 • ± 350 leden, waarvan meer dan 100 op de één of andere manier als vrijwilliger bij de vereniging betrokken
 • Opgericht op 15 juni 1931.
 • Het motto van RZC is het bevorderen van de zwemsport, zowel in competitieverband als recreatief.
 • De allerkleinste leden kunnen na de SuperSpetters doorgaan naar de Swimkick, waterpolo en wedstrijdzwemmen.

Agenda

Eindelijk. We mogen weer! In de kerstvakantie organiseert RZC weer een Zwem4Daagse! Dus houd 27, 28 29 en 30 december vrij! Meer info op http://rzc.zwem4daagse.nl

Webbanner vierkant

Logo-CodeBlauw-DEF (webversie)

RZC steunt Code Blauw, waarbij het gaat om respect, sportiviteit, veiligheid en plezier!

Zwemmarathon tegen FSHD 14 april 2023

Inschrijving Renkumse Rijntocht en Crosstriathlon 26 augustus 2023

Opent binnenkort. Kijk op Rijntocht.nl

Lid worden? Schrijf hier in

Onze zwemtijden

Nieuws

 • Start2Tri (=beginnen met triatlonsport)

  Start2Tri voor jeugd start 15 mei 2023  

 • Zwem4daagse

  Van 27 tot en met 30 december organiseert RZC in Doelum weer een de Zwem4daagse! Elke dag heeft een thema en staat, naast het zwemmen, bol van de activiteiten. Niet zo maar banen zwemmen dus maar elke dag een nieuw zwemfeestje dat je niet mag missen. Per dag zwem je 300, 600 of 900 meter. Naast het zwemmen worden er elke dag in en om het water spetterende activiteiten georganiseerd. Duik in de onderwaterwereld van Atlantis, beleef de Hollandse hits-avond, ga de uitdaging met jezelf aan tijdens The Challenge en bestorm de stormbaan bij een heuse Obstacle Swim! We zwemmen in tijdsblokken van drie kwartier, dus je hoeft nooit lang te wachten. Het eerste tijdsblok begint om 16.00 uur. Het laatste tijdsblok begint om 19.00 uur.  Iedereen met een diploma A kan meedoen, dus neem je vrienden en vriendinnen, opa, oma, broers, zussen, buren, ouders allemaal mee! Kinderen onder de 8 jaar moeten in het gezelschap van een volwassene deelnemen. De kosten zijn 7,50 euro per persoon (bij voorinschrijving) of 10 euro bij inschrijving in het zwembad op 27 december. Je mag ook 1, 2 of 3 dagen komen meezwemmen (5 euro per dag), maar bij 4 dagen krijg je een officiële medaille! Bezitters van een Gelrepas mogen gratis meezwemmen wanneer zij zich op 27 december met Gelrepas inschrijven in het zwembad. Voorinschrijven kan via www.rzc.zwem4daagse.nl Houd deze site of onze Facebookpagina in de gaten voor meer informatie.  

 • Rijntocht

  Inschrijven voor de zwemtochten aanstaande zaterdag kan alleen nog op de dag zelf. De inschrijving voor de triatlon is inmiddels gesloten.

 • Inschrijving Rijntocht en Crosstriatlon weer geopend!

  Op 25 augustus 2018 vindt weer de Rijntocht en Crosstriatlon plaats. Inschrijven is mogelijk via deze link. Meer informatie over het evenement is te vinden op de speciale webpagian’s van deze RZC-site. Wil je weten wat voor een soort evenement het is, kun je kijken naar dit filmpje van de editie 2017.

 • Startlijsten Rijntocht en Crosstriatlon

  Wie doet er mee aan de Rijntocht en de crosstriatlon? De startlijsten van de zwemtochten staan hier die van de crosstriatlon staan hier.

Nieuwe clubkleding

Bestel hier je nieuwe RZC tenue!

Start2Tri voor jeugd

Start2Tri voor jeugd

Zwemvereniging RZC heeft sinds een aantal jaar een bloeiende en enthousiaste triatlon-afdeling. Daar gaan we nu iets extra’s aan koppelen: Start2Tri jeugdtriatlon. Voor alle jeugd tussen 8 en 18 jaar verzorgt RZC tussen 15 mei en 16 juli een triatlon-introductie waar alle elementen van de triatlonsport aan bod komen: zwemmen, fietsen, hardlopen en wisselen!

De Start2Tri-trainingen vinden op verschillende momenten in de week plaats: soms op maandagavond, meestal op vrijdagavond en  drie keer op zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur.  We sluiten de introductiecursus af in het weekend van 15/16 juli met een echte jeugdtriatlonwedstrijd in en rond het zwembad in Bennekom.

Start2Tri is bedoeld voor alle RZC-jeugd  en zeker ook voor alle andere sportievelingen die graag eens wil ervaren waarom triatlon zo’n mooie, gezonde en leuke sport is.

Als je mee wil doen, kun je je opgeven bij RZCjeugdtriatlon@gmail.com. De kosten bedragen 15 euro voor de gehele introductie. Voor RZC-leden is mee doen aan Start2Tri gratis.

Om mee te doen heb je wat spullen nodig die je waarschijnlijk al wel in huis hebt: zwemspullen, gemakkelijke sportkleding en een fiets. Wat voor een fiets (stadsfiets, racefiets, MTB) maakt niet uit, zolang je er maar veilig op kunt fietsen. O ja, en ook een gezond portie zin om jezelf op sportief vlak lekker uit te dagen is ook handig! Tot slot is een fietshelm tijdens het fietsen verplicht en als je die niet hebt, kan je die gratis van ons lenen.

Als je vragen hebt over de Start2Tri, kun je een mail sturen naar RZCjeugdtriatlon@gmail.com. Opgeven voor Start2Tri kun je hier. Op vrijdagavond 21 april zullen we jou en je ouders in Doelum vertellen wat precies de plannen zijn (en daarna gaan we meteen maar eens even met elkaar aan de slag met triatlon!).

Laatste polo-uitslagen

Laatste uitslagen en standen dameswaterpoloteam staan hier

Laatste uitslagen en standen jeugdwaterpoloteam staan hier

Laatste uitslagen en standen herenwaterpoloteam staan hier

Laatste triatlon-uitslagen

Laatste uitslagen derde divisie noord heren staan hier

Laatste uitslagen derde divisie noord dames staan hier

Laatste uitslagen vierde divisie noord heren staan hier

 

Deel dit artikel