Junioren, Jeugd/Senioren

Bij de selectie van RZC zwemmen zo’n 60 wedstrijdzwemmers. En dat doen ze met veel plezier en succes. Er wordt in twee groepen getraind. De zwemmers tussen 11 en 14 jaar doen dit in de junioren trainingsgroep. In deze groepen leren ze conditie opbouwen, hard werken maar vooral hoe er technisch gezwommen moet worden. Alle geoefende zwemmers van 14 jaar en ouder trainen in de jeugd/senioren trainingsgroep. Hier wordt getraind om de prestaties te verbeteren.

In deze groepen zwemmen we op nationaal en regionaal niveau, we proberen voor iedereen op zijn of haar niveau wedstrijden aan te bieden. Voor het deelnemen aan Gelderse- en Nationale Kampioenschappen moet er per individu een limiet worden gezwommen op de betreffende afstand. Traditioneel doet RZC het ook erg goed op de estafettenummers wat voor het teamgevoel altijd erg belangrijk is. Daarnaast doen we mee aan competities. In Gelderland zit RZC in de top-10 ploegen en op landelijk niveau doen we dit zo rond de 60e plaats.

 

De zwemafdeling wil de prestaties graag combineren met een gezellige sfeer waar voor iedereen een plekje is om op zijn of haar niveau te presteren. Ons motto is dan ook: “Elke prestatie maakt iemand uniek!”

Activiteiten rondom het zwemmen stimuleren de gezelligheid en prestaties. Denk daarbij aan trainingskampen in de herfst met een RZC twist, meerdaagse wedstrijden of zelfs wedstrijden in het buitenland. Een erg enthousiaste groep zwemmers waarin veel wordt ondernomen.

Afhankelijk van je leeftijd word je ingedeeld bij de junioren of jeugd/senioren.

Voor meer informatie over deze groep: wedstrijdzwemmen@rzcrenkum.com

Deel dit artikel