Aquafit

Een heerlijke training en een aantrekkelijke manier van sporten in het water. Het water zorgt voor verkoeling en veiligheid in de bewegingen omdat er bijna geen druk op de gewrichten is. Dit in tegenstelling tot trainingen buiten het water. In het water weegt u minder en voelt het bewegen makkelijker aan.

We werken aan lenigheid, uithoudingsvermogen, spierkracht en coördinatievermogen.  Verweven in de oefeningen zit altijd controle van de ademhaling. Zo leert u effectief gebruik van zuurstof in de training. De vloer wordt niet gebruikt om op te springen maar alleen als ondersteuning van de oefeningen. Alle bewegingen worden door uw spieren in gang gezet, dit voorkomt te zware belasting in rug en nek. Door te sporten in het water is de kans op blessures nihil, en de weerstand zorgt voor een effectievere spierversterking. De weerstand bepaalt uzelf. Hoe sneller en breder de beweging hoe groter het effect.

De training wordt zwaarder door het gebruik van diverse materialen. Regelmatig trainen in het water zorgt al snel voor een verbetering in uithoudingsvermogen. Aan het eind van de lessen zorgt de cooling down voor ontspanning. Dit voorkomt ook spierpijn.

Aquafit is een gezonde sport voor iedereen, ongeacht leeftijd of conditie. De trainingen gaan zeer goed samen in programma’s voor gewichtsafname. En ze worden ondersteund met muziek.

Aquafit past ook uitstekend in verschillende revalidatie programma’s, na blessures. Vooral omdat het water een aangename temperatuur van ongeveer 26 graden heeft en het hele lichaam ondersteund.

Kom eens meedoen dan kan je ervaren wat Aquafit voor je kan doen.