Minioren (7-11)

De groep voor de 7 tot 11 jarigen heet de minioren. In deze groep gaan de zwemmers er echt voor. Zij zullen in deze drie tot vier jaar een forse sprong gaan maken in techniek en snelheid.

De nadruk in de miniorengroep ligt naast het hele belangrijke sociale aspect, op het vervolmaken van de techniek en het opdoen van de eerste wedstrijdervaringen. Zij worden klaar gestoomd om, met een gedegen basis, op 11-jarige leeftijd een keuze te maken tussen waterpolo of wedstrijdzwemmen.

Er zijn wekelijks drie trainingen voor de minioren: twee gericht op de zwemtechniek en een op het waterpolo. Minioren kunnen aan allerlei wedstrijden meedoen. Afhankelijk van hun niveau en interesses worden zijn ingeschreven voor de swimkickwedstrijden, competities, miniorenwedstrijden, jeugdwedstrijden en enkele waterpolotoernooien. We vinden het belangrijk dat alle kinderen in ieder geval regelmatig mee doen met wedstrijden omdat wedstrijden een leuke maatstaf kunnen zijn voor de vorderingen die de minioren maken. Ook doen we aan een aantal waterpolo-wedstrijdjes mee zodat de minioren ook weten hoe leuk waterpolo is!