Triathlon

 

Binnen RZC bestaat een jonge, hard groeiende triatlon-afdeling waar je op elk niveau de triathlonsport kunt beoefenen. Onze leden zijn een mooie mix van doorgewinterde triathleten en nieuwkomers binnen de sport. Voor deze nieuwe triathleten is de borstcrawcursus verzorgd door RZC vaak een mooi instappunt.

RZC is nu een paar jaar actief binnen de landelijk opgezette teamcompetities voor triathlon. Door de promotie van het herenteam in 2019, zijn we hierin met ingang van 2020 actief met 2 herenteams en 1 damesteam. Daarnaast gaan leden ook gezamenlijk naar wedstrijden buiten deze competitie. Ook proberen we ieder jaar een trainingsweekend te organiseren en drinken we graag samen een borrel of een kopje koffie na de training. Gezelligheid en sportieve prestaties gaan bij RZC hand in hand. 

Zwemmen doet de triathlonafdeling samen de master-zwemmers. Triathleten mogen dan ook net als de masters twee zwemmomenten per week kiezen. Hierbij wordt er altijd getraind onder begeleiding van één of meerdere ervaren zwemtrainers.

RZC biedt een interval-looptraining aan op en rond de WUR-campus in Wageningen. Op de zaterdagochtend is er een gezamenlijke duurloop door de bossen rond Renkum. De ambitie is om op korte termijn ook fietstrainingen aan te gaan bieden.
 

De triathlon-afdeling organiseert sinds 2014 jaarlijks een crosstriathlon. Voor meer info, kijk op rijntocht.nl

NTB lidmaatschap
Wanneer je mee wilt doen aan de competitie of aan algemene wedstrijden is het verstandig om na te gaan of het voordeliger is om lid te worden bij de NTB. Het is mogelijk om via RZC een NTB lidmaatschap aan te vragen (met of zonder atletenlicentie). Voor meer info kun je mailen met de ledenadministratie.

Deel dit artikel